phone  Säker betalning  phone  Fri frakt över 400 kr  phone  Snabba leveranser  phone  031-299647
På svenska In English Auf Deutsch 

Vad är Cocona?

Cocona® är ett material som är gjort av en polyestertråd där man har infuserat aktivt kol från kokosnötskal. Fusioneringen av kolet och polyestern sker genom en av Cocona Inc. patenterad metod. 

Cocona® är ett material som är gjort av en polyestertråd där man har infuserat aktivt kol från kokosnötskal. Fusioneringen av kolet och polyestern sker genom en av 

Cocona Inc. patenterad metod. 

 

 

Varför aktivt kol och just kokosnötsskal?
Kokosnötskalet är en restprodukt från livsmedels- och filterindustrin. Aktivt kol är sedan urminnes tider känt för att absorbera gifter och odörer. Vid flera tester som Cocona Inc. genomfört så har aktivt kol från kokosnöten visat sig ge det bästa resultatet. 


Varför torkar ett Gococo plagg snabbare än andra funktionsplagg?
Cocona® sprider fukten över en stor yta enormt snabbt. Detta beror på att det aktiva kolet har en porös yta som består av porer. Fukten avdunstar snabbt när den sprids över en så stor yta. Läs test! 

 

Vad händer när jag tvättar mina Gococo-plagg?

Det aktiva kolet i plaggen går inte att tvätta ur och funktionen håller hela plaggets livslängd. Undvik sköljmedel eftersom det sluter fiberns porer och därmed påverkar plaggets egenskaper negativt.

 

Torktiden i en torktumlare för ett plagg Cocona® minskar med ca 35% jämfört med ett plagg med vanlig polyestermaterial i. Detta innebär att du sparar ca 22% i energi. Om du jämför med bomull eller bambumaterial så används 52% mindre energi för att torka ett Gococo plagg.

 


Vad händer när jag sliter plagget?
Desto mer du använder ett plagg med Cocona® material, desto mer förstärks dess egenskaper. Det beror på att de yttersta fibrerna i plagget slits bort först och det då blir en procentuellt större del av Cocona® i plagget vilket är positivt.


Varför skall jag inte använda mjukmedel när jag tvättar?
Mjukmedel täpper igen porerna i det aktiverade kolet vilket minskar Coconas positiva egenskaper.


Hur länge håller alla bra egenskaper?
De positiva egenskaper som Cocona® garnet ger Gococo plaggen håller hela plaggets livstid. Så länge din strumpor är användningsbara så kan du lita på att egenskaperna är desamma om inte bättre än första dagen du använde den.

 

 

Mina Gococo strumpor luktar fotsvett?

Gococo har en odörkontroll som påvisats i test. Fotsvettslukt och lukt är dock mycket subjektiva värden och det är därför svårt att bestämma hur mycket eller lite något luktar. Det är naturligtvis viktigt att du tvättar dina Gococo kläder när du svettats i dem precis som du gör med andra plagg. Det är även genom tvätt som de positiva egenskaperna återaktiveras och porerna töms på odörmolekylerna. Om du sköter ditt Gococo plagg så kan vi garantera att du har minskat din svettlukt i förhållande till om du hade burit ett plagg utan Cocona® material. Se lukttest som gjorts!

 

 

Vad menas med 50+ UPF?

Ultraviolett strålning (UV) är en naturlig del av solens strålar. Den ultravioletta skyddsfaktor (UPF) representerar hur bra ett skydd är för din hud mot skadlig UV strålning. UPF mäts mellan 0-50+. Om ett skydd har 50+, dvs. högsta möjliga, betyder det att 98 % av UV är blockerat. Detta kan jämföras med en vi t-shirt som har ca 7+UPF. Se test!

 

 

Varför är Gococo ett grönt val? 

Fibern Cocona® är framställt av aktivt kol från kokosnötskal som är en restprodukt från livsmedelsindustrin. Gococo plaggen har en väsentligt mycket kortare torktid än motsvarande plagg i andra material, vilket minskar energianvändningen mellan 22-35%. Se test!  


Gococo plaggen ger dig ett solskydd utan tillsatta kemiska ämnen. I de flesta solskyddscremer finns det kemiska ämnen som går ut i vattnet och in i din hud. Se artikel Råd och Rön!

Prisbelönade Svenska Sportstrumpor &
Kompressionsstrumpor av högsta kvalitet