phone  Säker betalning  phone  Fri frakt över 400 kr  phone  Snabba leveranser  phone  031-299647
På svenska In English Auf Deutsch 

Här hittar du de vanligaste frågorna som kunder ställer till oss. Vi hoppas du hittar svaret på just din fråga här nedan. Gör du inte det är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss på info@gococo.se eller telefon +46-31-299647 så skall vi försöka hjälpa dig.

 

Hur ser jag leveransstatus på min order?

När din beställning skickas från oss får du en leveransavisering till din telefon via sms alternativt e-mailadress, beroende på vad du angett i kassan. Samtliga av Gococos leveranser skickas med Posten Varubrev. Leveransaviseringen innehåller ett kollinummer och en spårningslänk så att du kan följa försändelsen från oss till dig. Du kan även gå in på Posten.se och spåra brevet där med hjälp av ditt kollinummer. 

 

Hur skickas varorna och vilken leveranstid kan jag förvänta mig?

Samtliga av Gococos leveranser skickas med Posten Varubrev. Leveranstiden för dessa är vanligtvis 1-2 arbetsdagar (inom Sverige) men det kan förekomma fördröjningar i semestertider och helgdagar. Leveranstiden för avlägsna adresser och norra Sverige kan i vissa fall vara 3-4 dagar. 

 

Hur skall jag tvätta mina strumpor?

Strumporna kan tvättas i 40-60 grader och i likhet med andra funktionsmaterial så bör mjukmedel undvikas. För längsta möjliga livslängd av strumporna så rekommenderar vi att du vränger dem ut och in och undviker att du tvättar dem med frotté och liknande material då det river upp fibrerna och riskerar att göra strumpan nopprig. Tvätta dem gärna i försluten tvättpåse.

 

Varför skall jag använda kompression?

Kompression hjälper till att öka blodcirkulationen i benen. Detta gör att du snabbare transporterar bort slaggämnen och snabbare tillför nytt syre till muskeln. Det i sin tur gör att du känner dg fräschare, piggare och lättare i benen när du är aktiv. Du fördröjer helt enkelt trötthetskänslan!

Kompression hjälper även till att påskynda muskelns återhämtning och du kommer att känna dig fräschare snabbare efter passet och piggare till nästa pass. Är du ovan eller inte vill använda kompression under själva aktiviteten kan du sätta på dig strumporna eller sleevsen efter aktiviteten och därmed påskynda återhämtningen.

Gococos Compression strumpor funkar även bra vid längre resor och stillasittande dagar, samt för gravida.


Vilken storlek skall jag välja på mina kompressionsstrumpor eller sleeves?

Storlekarna för samtliga kompressionsstrumpor är uppdelade i intervall. Som regel bör du ta den storleken du ligger inom. Men om du ligger i nedre delen av intervallet så kan du gå ner en storlek för att få en högre effekt av kompressionen. Detta gäller även om du har smala anklar. För män med större fötter har vi tagit fram Compression strumpan i L+ med större fot.

 

Jag har stora vader och små fötter! Hur skall jag tänka när jag väljer storlek?

Om du ligger inom det övre intervallet (stlk L) men har små fötter så kan det vara en bra ide att välja ett Compression Calf Sleeve kit istället för en hel strumpa. Då kan du få rätt storlek på foten samtidigt som du får rätt kompression över vaden.

 

Jag har smala vader och stora fötter! Hur skall jag tänka när jag väljer storlek?

Om du ligger inom det lägre intervallet (stlk S) men har stora fötter så kan det vara en bra ide att välja ett Compression Calf Sleeve kit istället för en hel strumpa. Då kan du få rätt storlek på foten samtidigt som du får rätt kompression över vaden.

 

Vad är det för skillnad på Gococos kompressionsstrumpor och andra varumärkens?

Gococos kompressionsstrumpor finns i två olika kompressionsklasser, vilket gör att trycket i strumpan varierar mellan modellerna. I samtliga av Gococos produkter är funktionsmaterialet 37.5 Technology polyester placerat i foten. Detta medför att du får en torr och behaglig fot till skillnad från andra kompressionsstrumpor som ofta är gjorda i nylon, som du lätt får en kallsvettig fot i. Med en torr och snabbtorkande strumpa minimerar du även risken för skavsår och blåsor. 37.5 Technology polyestern hjälper även till att hålla foten fri från odör (läs fotsvettslukt) då det hanterar lukt på naturlig väg utan kemiska tillsatser. Detta hjälper dig även att spara dina skor!

 

Hur skall kompressionsstrumporna sitta på benet?

Kompressionsstrumpans skaft skall placeras på benet utan veck och bör sluta ca 2,5 cm nedanför knät. Är skaftet för långt så fördela det jämnt över vaden och vik aldrig ner den övre kanten på skaftet då det kan skapa ett felaktigt tryck och försämra kompressionens effekt.

 

Vad är 37.5 Technology?

37.5 Technology är en textil fiber med infusionerade naturliga aktiva partiklar i. Man kan inte se, känna, slita bort eller tvätta bort partiklarna utan de är beständiga. De aktiva partiklarna ger det textila materialet unika egenskaper såsom odörkontroll, accelererad torktid och andningsförmåga samt UV strålningsskydd utan någon kemisk behandling. Metoden för som används för att infusionera partiklarna in i fibern patenterad och unik för 37.5 Technology.

De aktiva partiklarna är naturliga och hämtas från naturliga källor såsom vulkanisk sten eller kol från kokosnötsskal. Varje partikel har miljarder av micro-porer som skapar en extremt stor yta i materialet som det är infusionerat i.  
 
 

Hur fungerar 37.5 Technology?

37.5 Technology kapslar in de aktiva partiklarna i textilfibern under produktionsprocessen. De aktiva partiklarna i fibern drar åt sig fukt till micro-porernas enormt stora yta och absorberar kroppens värme från bäraren. Kroppsvärmen i kombination med partiklarna gör att avdunstningen av fukten accelereras snabbare än med något annat material på marknaden idag. De aktiva partiklarna drar även åt sig odörmolekyler samt skyddar mot UVA och UVB strålar. 
 
 

Mina Gococostrumpor luktar fotsvett?

Gococo har en odörkontroll som påvisats i test. Fotsvettslukt och lukt är dock mycket subjektiva värden och det är därför svårt att bestämma hur mycket eller lite något luktar. Det är naturligtvis viktigt att du tvättar dina Gococo kläder när du svettats i dem precis som du gör med andra plagg. Det är även genom tvätt som de positiva egenskaperna återaktiveras och porerna töms på odörmolekyler. Om du sköter ditt Gococo plagg så kan vi garantera att du har minskat din svettlukt i förhållande till om du hade burit ett plagg utan 37.5 Technology material.Strumpstorlekar

 

 

Storlekar T-shirts

Prisbelönade Svenska Sportstrumpor &
Kompressionsstrumpor av högsta kvalitet