phone  Safe Payments  phone  Global Shipping  phone  Fast deliveries  phone  +4631-299647
På svenska In English Auf Deutsch 

Generellt

Gococo är ett strumpvarumärke som är utvecklat för dig som är aktiv och ställer höga krav på funktion och design. Vi lägger stor vikt vid funktion, passform och komfort och sätter en ära i att ligga i framkant. Hos Gococo hittar du strumpor som hjälper dig att prestera bättre oavsett vinter eller sommartid.
I Gococos strumpor har vi slagit samman innovation med premium komfort och design. Hos oss hittar du de ultimata strumporna för aktivitet oavsett aktivitetsnivå. Vi stickar våra strumpor i marknadens mest innovativa och funktionella material, 37.5 Technology, och tar hänsyn till fotens mest utsatta punkter och behov av ventilering i vår design. Passform och funktion är i fokus vilket skapar en oslagbar komfort.

Vi har gjort ett hårt jobb för att utveckla strumporna. Nu är det upp till dig att känna skillnaden.
Förutom här i Gococos egna webshop kan du köpa Gococo hos de stora webshoparna inom sport och träning samt i mindre nishade sportbutiker. Vi finns inte ännu hos de stora kedjorna.
Namnet Gococo har genom åren förbryllat många! Vi har hört mängder av olika varianter på förklaringar till namnet och försök på uttal och måste faktiskt säga att det är en av charmen med namnet. Det får folk att stanna upp och tänka efter! Namnet kom till när vi ville ha ett namn som var lite ”outside the box” och lite av en motreaktion till allt inom sportvärlden som har ”X”, ”Power” mm i sig. Vi ville vara något annorlunda som mer kändes glatt och skojigt! Så det har egentligen inget med att göra att vi kommer från Göteborg och är goa och glada :-) Beträffande uttalet så har vi bestämt oss för att låta det leva fritt! Det finns inget rätt eller fel. Som de Göteborgare vi är så uttalar vi själva det som ”GoKoKo” men många väljer att uttala det ”GoooCooCoo”, GoCoCoo” eller ”GoooKouKou”. Lite skojigt faktiskt! Så välj helt enkelt det som passar dig bäst.
Vi har inte valt att göra speciella barnstrumpor även om våra syskonbarn ibland norpar åt sig våra i storlek 35-38. De gillar ju både färgen och funktionen.
En viktig fråga! Teknologin i Gococos strumpor är helt naturlig och kallas ibland för grön teknologi. Det innebär att teknologin för att få strumpans egenskaper så som snabbtorkande och odöreliminerande är naturlig och man har inte använt några kemiska behandlingar eller tillsatt nanopartiklar av metaller som annars är vanligt för att uppnå dessa egenskaper. Däremot är en hel del av våra strumpor, som de flesta andra funktionsplagg, stickade i polyestermaterial som dessvärre aldrig är ett naturligt material. Vi använder oss dock av återvunnet polyester i så lång utsträckning som möjligt.

Alla våra garner är Öko-tex certifierade och vi använder oss av FSC certifierat papper i våra förpackningar.
Tro det eller ej, men detta är en fråga vi får riktigt ofta! Att våra förpackningar ser ut som de gör beror på två olika anledningar. Först och främst så värnar vi om miljön och tycker att det är onödigt att slösa på jordens resurser med mer paketering än nödvändigt. Utöver det så vet via att en exklusivare förpackning kan bli riktigt dyr för slutkonsumenten. Det kan handla om så mycket som 50-80 SEK för ett par strumpor! Så summan har blivit en mindre papperskrävande förpackning, ett lägre pris men samma produktkvalitet. Toppen tycker vi!

Gococo strumpor

Gococo jobbar med ett av de främsta funktionsmaterialen på marknaden, 37.5 Technology, i alla våra produkter. 37.5 Technology är en textil fiber med infusionerade naturliga aktiva partiklar. Man kan inte se, känna, slita bort eller tvätta bort partiklarna utan de är beständiga och ger det textila materialet unika egenskaper såsom odörkontroll, accelererad torktid och andningsförmåga samt UV strålningsskydd utan någon kemisk behandling. Metoden som används för att infusionera partiklarna in i fibern patenterad och unik för 37.5 Technology. De aktiva partiklarna är naturliga och hämtas från naturliga källor såsom vulkanisk sten eller kol från kokosnötsskal. Varje partikel har miljarder av micro-porer som skapar en extremt stor yta i materialet som det är infusionerat i. Tänk dig att ytan på 37.5 fibrerna som finns i dina Gococo strumpor motsvarar en fotbollsplan i yta om du vecklar ut alla porer. Då förstår du varför det känns så torrt och skönt om fötterna!
Nu blir det lite tekniskt men i korthet så drar de aktiva partiklarna i fibern åt sig fukt till micro-porernas enormt stora yta och absorberar kroppens värme från bäraren. Kroppsvärmen i kombination med partiklarna gör att avdunstningen av fukten accelereras snabbare än med något annat material på marknaden idag. Det är därför som du alltid har en torr och bekväm känsla i dina fötter när du använder Gococo strumpor. De aktiva partiklarna drar även åt sig odörmolekyler vilket minskar risken för fotsvettslukt när du använder Gococo strumpor.
Stödstrumpor och kompressionsstrumpor är en tajt sittande strumpa som ökar blodcirkulationen i benen och på så sätt motverkar svullna, trötta och värkande ben. Benen känns piggare, mer energifyllda och man orkar helt enkelt lite mer.

För att en kompressionsstrumpa skall fungera bra måste strumpan vara rätt graderad. Det innebär att den sitter hårdare, med ett högre tryck, vid ankeln och sedan släpper uppåt mot knät. Den får absolut inte sitta för hårt i slutet på skaftet då det lätta kan stasa sig och då ge motverkande effekt. Var noga med att dina strumpor har en bra gradering innan du köper dem!

Alla Gococos strumpor är graderade och av högsta kvalitet!
Kompressionsstrumpor ger dig en fräschare, piggare och lättare känsla i benen när du är aktiv. Du fördröjer helt enkelt trötthetskänslan. Och varför blir det så? Jo kompressionen i strumporna hjälper till att öka blodcirkulationen i benen, vilket leder till att slaggämnen transporteras bort snabbare och muskeln syresätts snabbare. Kompressionsstrumpor hjälper på så sätt dina muskler att påskynda återhämtningen och du kommer att känna dig fräschare snabbare efter passet och piggare till nästa pass. Är du ovan eller inte vill använda kompression under själva aktiviteten kan du sätta på dig strumporna eller sleevsen efter aktiviteten och därmed ändå få effekten av en påskyndad återhämtning. Kompression och stödstrumpor är även viktiga att använda till vardags om du har problem med åderbrock, är gravid, skall resa långt eller rent generellt vid långa dagar på stående fot.
Ja det är inte lätt att hitta rätt i kompressionsdjungeln men vi skall hjälpa dig! Gococo har ett antal olika kompressionsprodukter i sitt sortiment. Det som främst skiljer dem åt är att det antingen är en strumpa eller sleeve, samt skillnad i kompressionsstrycket, som för kompression anges i mmHg.

Modellen Compression är den strumpa som är bäst lämpad för enklare aktiviteter och långa dagar på stående fot, flyga och gravida kvinnor.

Modellerna som benämns med Superior är det ett högre tryck på och sitter tajtare om benet. Dessa modeller passa perfekt när du tränar längre timmar, hårt och regelbundet inför en tuffare utmaning och vill kunna påskynda återhämtningen extra fort under och mellan passen.

Vi vill dock kommentera att känslan av kompression mot benet är subjektiv och det är inte alltid det hårdaste trycket som är det bästa för varje specifik individ.

Sleeves är helt enkelt strumpor utan fot. Ett skaft med kompression som ger dig möjlighet att kombinera kompressionens fördelar med dina favoritstrumpor.
Enkelt! Då skall du välja modellen Compression. Med den har du en behaglig och mjuk strumpa som sitter skönt hela dagen. Funktionsmaterialet i foten är pricken över i:et som gör att du känner dig både fräsch och komfortabel hela dagen eller resan.
Gococos kompressionsstrumpor säljs i fyra olika storleksintervall, Small, Medium, Large och Large+. Storleken baseras på omkretsen på vaden, där den är som kraftigast. Som regel bör du ta den storleken du ligger inom men om du ligger i nedre delen av ett intervall så kan du välja att gå ner en storlek för att få strumpan att sitta lite hårdare och få mer effekt av kompressionen. Det är helt ok! Detta gäller även om du har smala anklar.

Fotens storlek spelar till viss del roll, men strumporna är väldigt elastiska i foten och om dina fötter håller sig inom storlek 37-45 är det vanligtvis inga konstigheter och du kan köpa den strumpan som passar din vadomkets bäst. För män med större fötter än storlek 45 har vi tagit fram Compression och Compression Wool strumpan i Large+. Den storlek har en större fort och något längre skaft men med samma vadmåttsintervall som i storlek L. Är du osäker så får du gärna maila oss på info@gococo.se så hjälper vi dig att hitta rätt storlek 
Award-winning Swedish Sports-
and Compression Socks